Deltakelse på europeisk konferanse i musikkterapi

8-12 juni gikk den tolvte europeiske musikkterapikonferansen av stabelen i Edinburgh, Skottland. Homeside var godt representert med ulike presentasjoner.

Professor Karette Stensæth og postdoktor Kjersti Johansson deltok på rundebord sammen med andre fra det internasjonale teamet. Rundebordets tittel var “COVID-19: Difficult disturbances or new possibilities?” I rundebordet delte forskerne erfaringer rundt det å gjennomføre studien under korona-pandemien. Både utfordringer og muligheter ble løftet frem. Fra det internasjonale teamet deltok Anna Bukowska (PL), Helen Odell-Miller, Jodie Bloska, Sarah Crabtree (UK), Carina Petrowitz og Thomas Wosch (GER).

Det norske teamet hadde også en egen presentasjon. Inspirert av konferansens tema “Please disturb”, har forskerne utforsket hvilke typer og nivåer av forstyrrelser som er til stede i gjennomføringen av en klinisk studie som Homeside. I presentasjonen fikk tilhørerne et innblikk i hvordan slike forstyrrelser også påvirker forskerne og hvordan de kan håndteres.

Fra venstre: K. Stensæth, A. Moltubak, S. Knardal, H. C. W. Aamodt, T. Kvamme og K. Johansson

Beatrix van Doorn presenterte et av Homeside-studiens underprosjekter “Sangkollektivet”, sammen med partnere fra Australia.

Beatrix van Doorn presenterer prosjektet “Sangkollektivet”

I tillegg presenterte blant annet teamet fra Storbritannia innsikter fra rekrutteringsprosessen i et eget rundebord.