Møte i Homesides erfaringsgruppe

Tirsdag 26. oktober var det møte i Homeside Norges erfaringsgruppe på Norges musikkhøgskole. Erfaringsgruppen består av personer som har kunnskap om demens, fra egen erfaring med å leve med en demensdiagnose, som pårørende eller fra eget arbeid. I Homeside bistår de og gir råd til forskerne om ulike sider ved gjennomføringen av prosjektet. Gruppen ledes av Beatrix van Doorn som arbeider i “Sang i eldreomsorgen”.

Deltakere fra Homeside

På møtet denne gangen var tidligere deltakere i Homeside invitert. De delte deres erfaringer med å delta i prosjektet. På møtet diskuterte vi også rekruttering og hvordan man kan motivere flere til å delta i prosjektet. Deltakerne forteller at de opplever prosjektet som positivt og nyttig, og de håper flere blir med - både for egen del og for å bidra til forskning på demens. Jo flere som deltar, desto sikrere kan vi være på at studiens resultater blir korrekte.

Masterstudent i musikkterapi

Masterstudent i musikkterapi, Sunniva Wilson, har praksis gjennom Homeside og deltok også på møtet. Hun reiser rundt til forskjellige steder og forteller om hvordan musikk kan være nyttig og meningsfullt for personer med demens og deres pårørende. Hun bruker musikk til å flette presentasjonen sammen og hun informerer om mulighet for å delta i Homeside-prosjektet. På møtet presenterte hun utvalg av sitt opplegg og fikk tilbakemeldinger fra en begeistret forsamling.

Avslutning og veien videre

Møtet ble avsluttet med felles lunsj og videre uformell prat. Stemningen var god og engasjementet for Homeside tydelig. Mange ønsker å bidra til at prosjektet blir gjennomført på best mulig måte. Og at mange får tilbud om å delta og selv får oppleve glede og nytte ved deltakelse.

Homeside Norge tar imot nye deltakere til ca. mai 2022. Vi håper å ønske velkommen mange nye deltakere i tiden fremover!

Ta kontakt om du eller en du kjenner er interessert! Du finner kontaktinformasjon på vårt kontaktskjema.

NorwayKjersti Johansson